ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Συνθετική ψυχοθεραπεία Αφηγηματικής - Συστημικής Προσέγγισης συνδυασμένη με τεχνικές ενσυνειδητότητας

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ

Η ενσυνειδητότητα είναι η βασική ανθρώπινη ικανότητα της πλήρους ενσώματης παρουσίας. Ενώ η ενσυνειδητότητα είναι κάτι που όλοι βιώνουμε φυσικά, οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής εντείνουν την διάσπαση της προσοχής και τα αγχωτικά συναισθήματα. Οι συνεδρίες ενσυνειδητότητας στοχεύουν στην εκμάθηση και στην ανάπτυξη πρακτικών ενσυνειδητότητας προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ατομικότητας.

ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Οι ομάδες  ενηλίκων Δημιουργικής-Ενσυνείδητης Κίνησης στοχεύoυν στην προσωπική ανάπτυξη, την σωματική έκφραση και ενσυνειδητότητα και στην αντίληψης ενός διευρυμένου συναισθηματικού φάσματος. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται προέρχονται από την τις πρακτικές Feldenkrais, Somatic Mindfulness και Σωματικό Θέατρο. Ακόμα η ομάδες εστιάζουν στην ανάπτυξη της συμμετοχικής πρωτοβουλίας και της δημιουργικότητας.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ/ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Οι ατομικές συνεδρίες Δημιουργικής-Ενσυνείδητης Κίνησης στοχεύoυν στην προσωπική ανάπτυξη, την σωματική έκφραση και ενσυνειδητότητα και στην αντίληψης ενός διευρυμένου συναισθηματικού φάσματος. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται προέρχονται από την τις πρακτικές Feldenkrais, Somatic Mindfulness και Σωματικό Θέατρο. Ακόμα οι συνεδρίρες εστιάζουν στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας και στην αποδοχή του εαυτού ως σώμα καθώς και στην εκμάθηση και στην ανάπτυξη πρακτικών ενσυνειδητότητας προσαρμοσμένες στις ανάγκες της κάθε ατομικότητας.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Το θεραπευτικό πρόγραμμα παιδιών και εφήβων υλοπιείται σε συνεργασία με επιστημονική ομάδα παιδοψυχολόγου, παιδιοψυχιάτρου και άλλων θεραπέυτών (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία) και υποστηρίζεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεά "σημείο ψ - κοινωνικές και δημιουργικές δράσεις".